Brrrrr wat is het koud buiten. Het lijkt er ook niet op dat de het de komende week warmer gaat worden. Bij Nexxt shoes adviseren we dan ook om lekker binnen te blijven tot het lente zonnetje weer gaat schijnen. Gelukkig is het nog maar een paar weken tot de lente weer begint. Tot die tijd kunnen we de kou wel aan.
Het is natuurlijk belangrijk dat je schoenen deze paar gure weken nog overleven. Daarom speciaal voor jullie 5 tips om je schoenen te beschermen tegen het koude en natte weer.

 

Tip 1: Sprayen!

Om eerlijk te zijn vergeten wij het ook wel eens, hier hebben we later dan wel ontzettend spijt van. Een goede spray zorgt ervoor dat je schoenen beter tegen water kunnen, geen overbodige luxe op natte dagen. Het laatste wat je wilt is natte voeten op koud winterdagen.

 

Tip 2: Gebruik natuurazijn

Wanneer het vriest komt er meteen een leger aan zoutstrooiers naar buiten die ervoor zorgen dat de wegen begaanbaar blijven. In je eigen straat of nabij je werkt wordt vast ook gestrooid. Al dat zout kan ervoor zorgen dat je er vlekken op je nieuwe paar schoenen komen te zitten. Deze vlekken kun je verwijderen door een doekje vochtig te maken met een beetje natuurazijn en daarmee vervolgens voorzichtig de zoutvlekken weg te poetsen

 

Tip 3: Niet drogen met hitte

Veel mensen die hun natte schoenen uittrekken zetten deze te drogen naast de verwarming, heb je je schoenen echt snel weer nodig dan wil een föhn nog wel eens op korte termijn uitkomst bieden. Ons advies is om dit vooral niet te doen. De stoffen waarvan je schoenen zijn gemaakt zijn vaak niet goed bestendig tegen de hitte die van warmtebronnen afkomen. Het gevolg van drogen bij bijvoorbeeld de verwarming kan zijn dat je leren schoenen te snel droogt en daardoor scheurtjes kan gaan vertonen. Erg zonde!

 

Tip 4: Geef je schoen rust

Het paar schoenen dat het lekkerst zit zul je waarschijnlijk ook het vaakst dragen. Het is daarom erg belangrijk om er extra zuinig op te zijn. Geef je schoen daarom af en toe de rust om bij te komen. Het is altijd goed om je schoenen even te laten luchten en één van die andere paren die je hebt zitten vast ook wel lekker.

 

Tip 5: Vraag het de experts

Bij Nexxt shoes zijn we eigenlijk ook een beetje schoenen fluisteraars, hierdoor weten we precies wat wel en niet goed is voor je schoenen. Ben je op zoek naar de juiste pasvorm, Wil je warme schoenen die helpen tegen de kou, of wil je simpelweg wat meer weten over de verzorging van je favoriete paar. Bij Nexxt shoes helpen we je graag.
Kom je ook langs?