Het klinkt misschien cliché maar veel vrouwen vinden dat ze niet genoeg schoenen kunnen hebben. Voor de meeste mannen onder ons is het aanschaffen van schoenen een noodzakelijk kwaad dat ze eens in de zoveel tijd doen. Ieder persoon stelt ook andere eisen aan wat een schoen moet hebben, waardoor het zoeken naar het juiste paar schoenen soms lastig kan zijn. Bij Nexxt shoes helpen we je graag op weg, maar niet zonder een goed paar schoenen. Anders moet je op je sokken gaan en dat is niet de bedoeling. Dus voor iedereen die graag wilt weten waar je op moet letten bij het kopen van nieuwe schoenen, 5 tips van ons.

Tip 1: Houd rekening met jezelf

Als je 9 van de 10 keer dikke sokken draagt is het handig ook je schoenen te gaan passen met dikke sokken. Wanneer je dit niet doet, vraag dan meteen even of de winkel ook dunne sokken verkoopt, is wel zo handig. Wist je trouwens dat je voeten gedurende de dag wat meer opzwellen en dikker worden. Voor dag en dauw opstaan om snel nieuwe schoenen te kopen raden we daarom ook niet aan. Nexxt shoes heeft een ruim assortiment en voldoende voorraad. Sta lekker op je gemak op en kom dan rustig aan eens bij ons binnen wandelen.

Tip 2: Meten is weten

Een goede schoenenwinkel heeft een meetapparaat om de maat van je schoenen op te meten. Hierdoor kun je altijd de juiste maat schoen bepalen. Dit is extra handig bij het schoenen kopen voor je kinderen. Zij kunnen vaak minder goed aangeven of een schoen wel of niet goed past. Door de voet te meten weet je precies wat je moet hebben.

Tip 3: Ga op je gevoel af

Een schoen hoort per definitie gewoon fijn te zitten. Schoenen die te veel bewegen bij elke stap zijn gewoon te groot. Schoenen waarin je je tenen moet proppen zijn gewoon te klein (ookal zijn ze nog zo mooi). Ondanks dat het handig is je voeten op te laten meten, moet je er rekening mee houden dat niet elke schoenmaat hetzelfde is. Je hebt vast wel eens ergens gehoord dat ze bijvoorbeeld groot of klein vallen. Heb je normaal maatje 38 en zit de schoen te krap, doe jezelf een plezier en pas een maatje groter. Je voeten zullen je dankbaar zijn.

Tip 4: Kies de juiste schoen voor je activiteit

Hoe mooi die pumps ook zijn, als je de hele dag op een buitensteiger staat te schilderen zal dat niet fijn voor je voeten zijn. Kies daarom de juiste schoen voor de activiteit die je er mee gaat doen. Ben je vaak in beweging let er dan op dat de schoen een stevige zool heeft. Wil je toch graag die pumps hebben, bewaar ze dan voor een feestje.

Tip 5: Loop een rondje

Meten is weten, maar als ervaringsdeskundige kun je zelf het beste concluderen of dit de perfecte schoen voor je is. Pas allebei de schoenen, ga staan en loop een rondje door de winkel. Ervaar zelf hoe je de schoen vindt zitten wanneer je in beweging bent. Positief resultaat? Gefeliciteerd met je nieuwe paar schoenen!