Bonifatius had in het jaar 719 al de schoonheid van Woerden mogen aanschouwen. Om exact te weten wat hij toen gezien heeft, zouden we een duik moeten nemen in de rijke historie van Woerden. Hij had natuurlijk niet kunnen voorzien hoe Woerden daarna is uitgegroeid tot de stad die het nu is. Want een stad, dat is het al sinds 1372 toen de Hertog van Beieren op 12 Maart stadsrechten verleende aan wat we nu kennen als Woerden. Maar wat maakt Woerden dan de leukste winkelstad van Nederland?

Laten we beginnen met de centrale ligging van Woerden, die in combinatie met de rustieke karaktereigenschappen van de stad een waar pluspunt vormt. Wie de drukte van de grote steden wilt ontvluchten staat binnen een mum van tijd in hartje Woerden. Vanuit Amsterdam en Rotterdam ben je immers maar een half uur onderweg en voor mensen uit Utrecht ligt Woerden praktisch om de hoek. Zelfs vanuit Den Bosch kun je binnen 3 kwartier al aan je koffie met een Bossche bol (want ook die zijn in Woerden te krijgen) zitten. Dit heeft ook te maken met het uitstekende aanbod aan parkeergelegenheden in Woerden, je hoeft hierdoor vrijwel niet te zoeken naar een parkeerplek.

Woerden is ook de plek waar jaarlijks vanalles wordt georganiseerd. Zo kun je alleen al in December naar de winterfair, kun je winterbieren proeven in Drinkerij ’t Bierhuys en is er een kerstbrunch buffet in kasteel Woerden. Wanneer je de stad wilt ontdekken onder begeleiding van een ervaren gids, kun je tot 31 Januari 2018 terecht bij het plaatselijke VVV kantoor voor een heuse winterwandeling.

Aan Woerden hebben we te danken dat onze portemonnee niet vol zit met 1 en 2 Eurocenten. Woerden was namelijk in 2004 de stad in Nederland waar werd getest of bedragen in winkels op de 5 cent afgerond konden worden. Dankzij het voorop lopen van Woerden hebben we niet bakken vol centjes meer bij ons.
Ondanks dat de stad voorop loopt, kent het ook een rijke historie. We vermelden dit al een klein beetje in onze eerste alinea. De stad kent zo’n 50 rijksmonumenten en 71 gemeentelijke monumenten, waardoor je voor, tijdens of na het winkelen ook nog wat van de prachtige cultuur kunt opsnuiven.

Al laatste punt kunnen we zeggen dat, hoe toevallig ook, de leukste schoenenwinkel van Nederland in Woerden is gevestigd. Nexxt shoes aan de kerkstraat 4 staat voor een persoonlijke benadering waar iedereen welkom is voor het passen van schoenen of gewoon een praatje. Dankzij een grote collectie voor jong en oud kan iedereen er slagen voor een goed paar schoenen. Van papa’s en mama’s tot zonen en dochters, opa, oma, de oppas en buurvrouw, Nexxt shoes heeft het allemaal.

Kom je ook eens langs in Woerden?